Vedenie Bratskej jednoty baptistov na Slovensku nedávno spustilo misijnú kampaň, ktorej cieľom je motivovať a inšpirovať veriacich v zboroch BJB na Slovensku k misii na rôznych úrovniach a v rôznych kontextoch.

Na našich nedeľných stretnutiach púšťame videá, ktoré nás môžu povzbudiť k väčšej angažovanosti v misii.

Nie sme len fanúšikmi Ježišovho učenia, ale predovšetkým Jeho učeníkmi. Sme Jeho nasledovníci, ktorým zveril poslanie. Naše bytie, existencia a znovuzrodenie nie sú náhoda. Boh má svoje zámery a ak sme Jeho nasledovníkmi, máme mať účasť na poslaní, ktoré zveril svojim učeníkom. Náš Pán Ježiš Kristus v modlitbe, ktorú sa modlí niekoľko hodín pred tým, ako bude zradený, jasne definoval naše pôsobisko: je ním tento svet. Jeho modlitba spočíva v príhovore za zachovanie svojich učeníkov, ktorí prijali Božie slovo, slovo evanjelia. Tak ako Otec poslal Syna na svet, tak Syn posiela nás do sveta.

Vnímajme citlivo, kde máme ako cirkev, ako Jeho nasledovníci pôsobiť. Preverme, či naše úsilie a služba nie sú primerane zamerané len na nás a naše potreby. Premýšľajme nad tým, čo znamenajú Ježišove slová neprosím, aby si ich vzal zo sveta, ale aby si ich ochránil pred zlým. Ako si ma Ty poslal do sveta, tak som ich aj ja poslal do sveta.